El Titol llarguìsim be donat per una reclamació efectuada pel 4rt tauler del Sant Feliu, en la partida contra el nostre company Carlos Alonso.He de dir que una mica llençada al aire perqué ni el seu delegat creia massa oportuna. Afortunadament havia acabat la meva partida, i en lloc de consultar al arbitre telefònic, en pocs segons vaig trobar el reglament, i al mateix temps descubrir el manual del arbitre¡¡¡,res de handbooks de 40 pàgines,ni més ni menys que 529¡.Está en castellá publicat per la Feda.

En aquesta posició, en Carlos, posar un cavall a e8, e8=C¡¡¡, i retirar el peo de e7 tot seguit apretant el rellotge,i el rival comença a reclamar i parar el rellotge, i demamant els dos minuts de afegit, no va trobar gaire suport en les seves files, i em donar temps a llegir l.article,en castellá que” lo entendemos todos”, Serrat dixit.

El orden de jugadas para realizar una promoción es indistinto. Se acepta que el peón alcance 8ª y se cambie por otra pieza; se permite quitar el peon de septima y poner la pieza en octava, y tambien poner la pieza en octava y quitar el peon de septima, el caso que nos ocupa. Solo es ilegal si se mueve el peon a 8ª si  no se cambia por una pieza y  se aprieta el reloj. El arbitro promociona una Dama y añade dos minutos al reloj del rival. Tot per evitar quatre anys de reclamacions més aviat  estrámbotiques, en el moment de coronar.

La situació de la partida era desesperada , peró hi havia la posibilitat del mat a g2. per aixó coronar cavall es perfecte, donant escacs fins canviar dames i quedar amb molt material de més.

La partida en cuestió.

La Unió Coral, en un edifici catalogat com a bé cultural d’ínterés local.

 Aquest petit incident no treu  brillantor, celistia, centelleig , claror, esclat, esplendor, espurneig, fulgor, guspireig irradiació, fulgéncia, etc.etc.a la nostra victòria enfront un rival superior, com gairebé tots els d,aquest any, en la 2ªDivisió Barcelona i com estic una mica canst intelectualment de la partida d,ahir

 Procediré a l,UNxUN de la competició:

1er tauler Carles Oliver; En una situació de parar el cop del fortissims rivals, ha tret petroli, i fins i tot ha merescut més, no contra jugadorets com nosaltres, sino   MF dominats de principi a fi .Brillant

2ºn Tauler Pere Martinez: no ha notat la pujada de un tauler, per l,abséncia del Mestre Ruben,

sis punts de nou ,i també podia haver conseguit un puntet més  quasi perfecte

3er tauler Xavier Bielsa : el delegat coordinador, perfecte en el seu paper, enfront els rivals, es molt lluitador diria que el més de nosaltres,sempre i es una cosa que admiro molt acaba l.últim, defensant el castell fins l,últim home, bravesa

4º tauler Carlos Alonso: Un dels dos que pot haver notat pujar un tauler, aquest any el calificaría d,irregular.

5er tauler Jaume Vinyals: el altre que pot notar la pujada de tauler, amb l´afegit d,un parell de derrotes doloroses, també irregular

6e Tauler Jo mateix, el cronista, deixaré parlar als resultats feia anys que no anotava  tant de fet quan era el primer tauler del C, abans de Messi i Guardiola; per cert que va fer ahir Vinicius?. Amés a més millor portant les negres menys irregular de l´habitual.

7e tauler Pablo Camacho,”hormigonovich” ,Bé les seves taules valen com a punts sencers , de tenir 0.5punt més a no tenir-lo. Mister Regularitat.

8e tauler Joan Torres, el benjamí, molt irregular i al final descentrat, és de l,escola de jugadors “nerviosillos”,fins la perdua de la concentració. Als escacs pecat mortal.

9e tauler Alberto Sanchez “presi”.Un jugador de talent ofensiu, al que no l,hi agraden els jugadors “solids”, a vegades brillant, Els cinc de “sota” teniem pressió per puntuar i en conjunt s’ ha conseguit  .

Al desé tauler en Jon Ander, que amb menys elo del que demostra ha sigut Alekhine 2023, “no hay que decir nada más”

Suplent Julio Ciria, un jugador universal,que de jugar totes les rondes potser, haguessim pujat un lloc, però en Jon ho ha fet prou bé   

He de dir que el bó que tenim, es que juguem tots els encontres com si fosin iguals sense especular, ni pensar amb el descens ni la promoció. Ben jugat¿

Efeméride de la setmana:    Nathaniel Cooke el 1 de Març de 1849 registra a Londres el seu disseny de peces d’escacs, Staunton, perqué Staunton era columnista de escacs al  diari d,en Cooke i va demanar.li que fes publicitat, fins que el 1924 la Fide les declarar oficials de competició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *